Vinurile Răvac

         La prima zdrobire, odată cu dezchiorchinarea, bobul de strugure cedează esența aromelor strânse peste vară – mustul răvac.
         Acest must, preluat cu grijă pentru a nu se oxida, înnobilat cu drojdii selecționate pentru fiecare soi în parte, supravegheat îndeaproape pe toată durata fermentării controlate, se transformă în cel mai bun vin pe care îl poate da un strugure – vinul superpremium.
         Gama vinurilor superpremium produsă asfel de noi a fost botezată Ravac.

Fetească Regală, sec, 2013 DOC Murfatlar

Alc = 12,5%; Zah = 1,6%; AT = 5,90.
Lot – 2.250 sticle

      Vin armonios și bine constituit, cu un bun echilibru între o aciditate mai ridicată și o fructuozitate specifică, cu un gust bine conturat și aromă discretă de pară și pepene galben și un postgust lung, amărui, cu note de capere, mere verzi și alge de mare.
      Recomandăm asocierea cu gustări, preparate din fructe de mare, pește gras și carne de pasăre.
      Se servește la 8-10 °C. 

 

  

Muscat Ottonel, sec, 2013 DOC Murfatlar

Medalie de aur – Bachus 2013
Alc = 12,5%; Zah = 1,9%; AT = 5,48.
Lot – 2.450 sticle

      Vin aromat, ușor de recunoscut prin aroma-buchet care îl diferențiază de toate vinurile albe, obținut din must răvac.
      Culoare strălucitoare, cu reflexe verzui și arome discrete, florale, gustul usor citric și prietenos.
      Sublim, desfată și comunică cu rafinament parfumul floral caracteristic simbiozei dintre podgorie și soi.
      Este un aperitiv elegant și încântă în asociere cu brânzeturi rafinate, paste cu sos alb, fructe de mare.
      Se servește bine răcit la 7-9 °C.

Riesling Italian, sec, 2013 DOC Murfatlar

Medalia de aur – Strugurele de aur 2014, Alba Iulia
Alc = 13%; Zah = 1,4%; AT = 6,1.
Lot – 2.800 sticle


      Vin sobru cu o aromă de fermentare foarte placută, în același timp corpolent, cu o aciditate foarte bună, mineralitate și aromă instantanee de piatră și postgust lung cu note de mere verzi și alge de mare.
      Recomandăm asocierea cu preparate din fructe de mare, pește gras și carne de pasăre.
      Se servește la 8-10 °C.

 

 

Fetească Neagră Roze, sec, 2013 DOC Murfatlar

Medalie de aur – IWCB 2014
Alc = 13,5%; Zah = 1,7%; AT = 5,95;
Lot – 2.900 sticle

      Vin sprințar, amplu, fructuos și delicat, obținut din must răvac.

      Sublim, desfată și încântă în asociere cu preparate ușoare din vânat mic ( iepure împănat la cuptor, prepelițe înnăbușite pe pat de legume, medalion de căprioară la cuptor), preparate ușoare din vițel sau preparate aromate și ușor picante din fructe sau pește de mare (lufar la grătar, chefal la grătar, scrumbie în folie la grătar).

Se servește răcit la 10-12 °C. 

Muscat Ottonel, demisec, 2013 DOC Murfatlar

Alc = 12,5%; Zah = 8%; AT = 5,50.
Lot – 1950 sticle


      Vin aromat, ușor de recunoscut prin aroma-buchet care îl diferențiază de toate vinurile albe, obținut din must răvac.
      Culoare cristalină, cu reflexe galben-verzui și arome florale și de mirodenii, gustul ușor citric, proaspăt și cu un echilibru rafinat între zahăr și aciditate.
      Desfată și comunică cu rafinament parfumul floral caracteristic simbiozei dintre podgorie și soi.
      Este o asociere elegantă cu brânzeturi maturate, carne albă, sosuri exotice cu fructe, mâncăruri asiatice și deserturi nu foarte dulci.
      Se servește la 8-10 °C.

Sauvignon Blanc, sec, 2013 – DOC Murfatlar

Alc = 12,5%; Zah = 1,7%; AT = 5,80.
Lot – 3.250 sticle


      Vin corpolent, proaspăt și răcoros, cu o culoare galbenă-canar cu reflexe strălucitoare.
      Are o aromă destul de intensă, verde, ierboasă, cu trimiteri la iasomie și flori de viță-de-vie.
      Este savuros împreună cu meniuri verzi, cu brânzeturi fresh și cremoase de capră sau cu sosuri îmbelșugate cu plante aromatice precum pătrunjelul, busuiocul, menta, tarhonul, cimbrul sau rozmarinul. Carnea ideala este cea albă, de pasare dar poate însoți la fel de bine și preparate din fructe de mare sau fripturi de porc ușor condimentate cu fenel, șofran sau turmenic.
      Se servește bine răcit la 6-8 °C. 

Pivnita Basarabilor

      Solurile calcaroase ale podgoriei Murfatlar și expunerea generoasă la soare și la briza Mării Negre a Colinelor Siminocului creează condițiile obținerii unor vinuri superpremium ce au toate calitățile pentru învechire.
      Atât vinurile albe consacrate podgoriei cât și cele roșii, deja încununate cu prestigioase premii, sunt desăvârșite de îmbrățisarea tandră și amplă a baricurilor de stejar, ce le conferă catifelarea, maturitatea și complexitatea ce definesc gama Pivnița Basarabilor.

Fetească Neagră, sec, 2012 DOC Murfatlar

Medalie de aur – Bachus 2014
Medalie de aur – Bachus 2013
Alc = 13%; Zah = 1,7%; AT = 5,60;
Lot – 2.350 sticle

     Vin obținut din vechiul soi autohton de struguri, soiul port-drapel al României, prin fermentare controlată, înnobilat cu drojdii selecționate și maturat în bariculi de stejar .
     Complex, fără a fi pretențios, descrie arome de vișină, coacăze negre și prună uscată cu note secundare de piper verde și ierburi aromate.
     Gustul echilibrat, consistent și viguros, aciditatea potrivită carcteristică soiului, taninuri moi, intervine elegant, lasand o amintire placută și persistentă.
     Desfată și încântă în asociere cu preparate grele din vânat mare ( tocănițe la ceaun de mistreț sau cerb), preparate aromate și picante din carne de berbec, vită sau porc.
     Se servește la o temperatură de 14-15 °C.

 

Cabernet Sauvignon, sec, 2012 – DOC Murfatlar

Medalie de aur – Bachus 2014
Alc = 12,7%; Zah = 1,5%; AT = 5,85.
Lot – 2450 sticle

     Vin cu tentă de opulență, cu o astringență fermă, obținut prin fermentare controlată, înnobilat cu drojdii selecționate, învechit în cisterne de inox și maturat în bariculi de stejar.
     Conditiile pedoclimatice ale Domeniului au făcut posibile acumulările în strugurii din care, cu cea mai îngrijită tehnologie modernă, a fost obținut acest vin, extrem de apreciat și chiar premiat, cu toate că provine dintr-o podgorie care a execelat de-a lungul timpului doar în vinuri albe.
Culoare roșie-sângerie, cristalină, cu un buchet de arome, ce se completează și epatează reciproc, cu trimiteri la afine, lemn dulce și masline verzi și un postgust delicat cu note de ghimbir și stejar.
Își etalează adevărata valoare când este servit alături de carne roșie – fripturi sau grătar – în sânge, cu sosuri grase.
Se servește la 16-18 °C.

Merlot, sec, 2011 – IG Colinele Dobrogei

Medalie de aur – Strugurele de aur, 2014
Medalie de aur – Bachus 2013
Alc = 13,8%; Zah = 1,8%; AT = 5,85.
Lot – 1.950 sticle

    Vin delicat, cu fructuozitate, elegant și echilibrat, obținut prin fermentare controlată, înnobilat cu drojdii selecționate și maturat în bariculi de stejar.
    Culoarea rubinie, strălucitoare este aureolată de arome distinse de cireșe negre și zmeură proaspată.
    Gustul echilibrat, aciditatea medie și taninurile blânde îl recomandă ca companion perfect pentru preparate slab condimentate din carne roșie sau pui.
    Se servește la o temperatură de 14-16 °C.

Chardonnay, sec, baricat, 2012 – DOC Murfatlar

Medalia de argint – Strugurele de aur 2014 Alba Iulia
Alc = 13%; Zah = 1,4%; AT = 5,60.
Lot – 2600 sticle

     Vin fin, cu o aromă discretă, obținut în condițiile speciale ale podgoriei Murfatlar din must răvac, prin fermentare controlată, cu drojdii selecționate și maturat în bariculi de stejar.
    Cu o culoare galben-aurie, cu nuanțe verzui, expresiv, proaspăt și persistent, relevă însușiri complexe de aromă și buchet ce evoluează prin învechire în bariculi de stejar.
    Aromele bogate de fructe tropicale, aciditatea fină și echilibrată, mineralitatea rară și nobilă, sunt o companie elegantă și sobră pentru preparate din pește marin sau fructe de mare, cu sosuri albe sau de citrice, orez și paste.
    Se servește la 8-10 °C.

Online bookmaker the UK whbonus.webs.com William Hill
http://bigtheme.net/wordpress
Сачак/Ламперия Прочети тук