Pivnita Basarabilor

      Solurile calcaroase ale podgoriei Murfatlar și expunerea generoasă la soare și la briza Mării Negre a Colinelor Siminocului creează condițiile obținerii unor vinuri superpremium ce au toate calitățile pentru învechire.
      Atât vinurile albe consacrate podgoriei cât și cele roșii, deja încununate cu prestigioase premii, sunt desăvârșite de îmbrățisarea tandră și amplă a baricurilor de stejar, ce le conferă catifelarea, maturitatea și complexitatea ce definesc gama Pivnița Basarabilor.

Fetească Neagră, sec, 2012 DOC Murfatlar

Medalie de aur – Bachus 2014
Medalie de aur – Bachus 2013
Alc = 13%; Zah = 1,7%; AT = 5,60;
Lot – 2.350 sticle

     Vin obținut din vechiul soi autohton de struguri, soiul port-drapel al României, prin fermentare controlată, înnobilat cu drojdii selecționate și maturat în bariculi de stejar .
     Complex, fără a fi pretențios, descrie arome de vișină, coacăze negre și prună uscată cu note secundare de piper verde și ierburi aromate.
     Gustul echilibrat, consistent și viguros, aciditatea potrivită carcteristică soiului, taninuri moi, intervine elegant, lasand o amintire placută și persistentă.
     Desfată și încântă în asociere cu preparate grele din vânat mare ( tocănițe la ceaun de mistreț sau cerb), preparate aromate și picante din carne de berbec, vită sau porc.
     Se servește la o temperatură de 14-15 °C.

 

Merlot, sec, 2011 – IG Colinele Dobrogei

Medalie de aur – Strugurele de aur, 2014
Medalie de aur – Bachus 2013
Alc = 13,8%; Zah = 1,8%; AT = 5,85.
Lot – 1.950 sticle

    Vin delicat, cu fructuozitate, elegant și echilibrat, obținut prin fermentare controlată, înnobilat cu drojdii selecționate și maturat în bariculi de stejar.
    Culoarea rubinie, strălucitoare este aureolată de arome distinse de cireșe negre și zmeură proaspată.
    Gustul echilibrat, aciditatea medie și taninurile blânde îl recomandă ca companion perfect pentru preparate slab condimentate din carne roșie sau pui.
    Se servește la o temperatură de 14-16 °C.

Cabernet Sauvignon, sec, 2012 – DOC Murfatlar

Medalie de aur – Bachus 2014
Alc = 12,7%; Zah = 1,5%; AT = 5,85.
Lot – 2450 sticle

     Vin cu tentă de opulență, cu o astringență fermă, obținut prin fermentare controlată, înnobilat cu drojdii selecționate, învechit în cisterne de inox și maturat în bariculi de stejar.
     Conditiile pedoclimatice ale Domeniului au făcut posibile acumulările în strugurii din care, cu cea mai îngrijită tehnologie modernă, a fost obținut acest vin, extrem de apreciat și chiar premiat, cu toate că provine dintr-o podgorie care a execelat de-a lungul timpului doar în vinuri albe.
Culoare roșie-sângerie, cristalină, cu un buchet de arome, ce se completează și epatează reciproc, cu trimiteri la afine, lemn dulce și masline verzi și un postgust delicat cu note de ghimbir și stejar.
Își etalează adevărata valoare când este servit alături de carne roșie – fripturi sau grătar – în sânge, cu sosuri grase.
Se servește la 16-18 °C.

Chardonnay, sec, baricat, 2012 – DOC Murfatlar

Medalia de argint – Strugurele de aur 2014 Alba Iulia
Alc = 13%; Zah = 1,4%; AT = 5,60.
Lot – 2600 sticle

     Vin fin, cu o aromă discretă, obținut în condițiile speciale ale podgoriei Murfatlar din must răvac, prin fermentare controlată, cu drojdii selecționate și maturat în bariculi de stejar.
    Cu o culoare galben-aurie, cu nuanțe verzui, expresiv, proaspăt și persistent, relevă însușiri complexe de aromă și buchet ce evoluează prin învechire în bariculi de stejar.
    Aromele bogate de fructe tropicale, aciditatea fină și echilibrată, mineralitatea rară și nobilă, sunt o companie elegantă și sobră pentru preparate din pește marin sau fructe de mare, cu sosuri albe sau de citrice, orez și paste.
    Se servește la 8-10 °C.

Online bookmaker the UK whbonus.webs.com William Hill
http://bigtheme.net/wordpress
Сачак/Ламперия Прочети тук